התחליף לטיפות העיניים קוסופט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/11/2012 | 09:57 | מאת: יעל

אני מטופלת כבר מספר שנים בקוסופט נגד לחץ תוך-עיני. היום קיבלתי בבית המרקחת תחליף בשם דורזולאמיד טימולול. האם לטיפות אלו יש אותה השפעה טיפולית כמו לקוסופט והאם ידוע על תופעות לוואי?

יעל שלום, התחליף שקיבלת מכיל בדיוק את אותם הרכיבים כמו קוסופט. אמורה להיות לו אותה יעילות ואת אותן תופעות לוואי כמו קוסופט. ליאת

20/02/2013 | 19:47 | מאת: ממ

במשך שנים רבות - מאז שהוחל בארץ בשימוש בטיפות עיניים קוסאופט - השתמשתי בטיפות קוסאופט והלץ שלי היה מצויין 14-12. מאז שהתחלתי להשתמש בטיפות דורזולאמיד טימולול עלה הלחץ והגיע ל20 בשתי העיניים. נודע לי מרופא העיניים שיש לו עוד שני פאציינטים שהלץ שלהם היה מאוזן וכאשר החלו להשתמש בדורזולאמיד טימול הלחץ עלה. עכשיו אני חייב לחזור לקוסאופט, ואני פונה למשרד הבריאות שירו לקופות החולים לאשר את קוסאופט, במקרה שהטיפות הגנריות אינן יעילות.

27/05/2013 | 11:52 | מאת: ברנע שרה

אני מטופלת במשך מספר שנים בגלוקומה והערכים היו בסדר בעת אין בקופת חולים COSOPT וכתחליף קיבלתי DORZOLAMIDE למרות שלדעת הרופאה המטפלת אינו תחליף מתאים מה עלי לעשות?

14/02/2016 | 13:34 | מאת: מ.ל.

לפני מס' חדשים השתילו לי קוצב לב (מסוג DDD). רופא עיניים המליץ עכשיו ליטול טיפות עיניים דורזולאמיד. האם זה אפשרי?

18/07/2014 | 11:05 | מאת: משה

אמנם הלחץ בעיניים עלה אבל קוסופט מוריד את מס'' פעימות החב בדקה וזה לא טוב למי שיש לו בעיות לבביות. האם יש טיפות מסוג אחר שלא במסגרת של חוסמי ביתא כך שגם לא יורידו את קצב הלב ?

מנהל פורום תרופות ורוקחות