עצירות קשה - רשימת תרופות ארוכה אחרי התקף לב וסכרת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/09/2012 | 21:12 | מאת: אמה

שלום רב לך בדקתי את תופעות הלואי של התרופות ומצאתי שהתרופה ציפרלקס עלולה לגרום לעצירות קשה, נוסף על כך אני משתמש בתרופות הבאות: mononit' קלופידקסל, אלדקטון, קרדילוק, טבעפירין, פוסיד, tritace' lyrica 300 mg , ולסכרת אפידרה ו levemir סליחה על הרשימה הארוכה אבל זה מה שאני לוקח נוסף על אלפה ליפואית. האם יש מצב להצביע על משהו שיכול לגרום לתופעה הזו שגורמת לי סבל רב. תודה ושנה טובה אמה

אמה שלום, מבין התרופות שמנית, רוב הסיכויים שהעצירות נובעת מציפרלקס. פוזיד וקלופידקסל יכולות גם כן לגרום לעצירות אך באחוזים נמוכים. אם התופעה משמעותית, אפשר לפנות לרופא שימצא תחליף שגורם לתופעת לוואי זו באחוזים נמוכים יותר, אך לא בטוח שזה יעזור. דבר נוסף, את יכולה להגביר את צריכת הסיבים במזון, להרבות בשתיה, להשתמש בתכשירים עדינים כמו פגלקס או נורמלקס ולצרוך פרוביוטיקה. הקפידי על המעקב הרפואי ועל בדיקות הדם עקב ריבוי התרופות. שנה טובה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות