אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/08/2012 | 02:08 | מאת: נטלי

שלום! שמי נטלי ואמי לוקחת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס היא לוקח ביום 150 מק"ג ופחות או יותר מאז שהתרופה ישתנתה התחילו לה כאבים חזקים בשרירי הגוף בעבר היה לה רומטיזם היא הלכה לרופאת משפחה וזה לא רומטיזם או דלקת פרקים והיא עשתה בדיקת דם והכול תקין.. האם זה יכול להיות תופעת לוואי מהכדורים?

נטלי שלום, החלפת האלטרוקסין גרמה לתופעות לוואי מגוונות אצל רבים מהמטופלים, אך זה היה קשור ברוב המקרים ליציאה מאיזון. אם הבנתי נכון במקרה של אמך בדיקות הדם היו תקינות ורמות הורמוני התירואיד בגופה תקינות, לכן חשוב להמשיך בבירור. יש תרופות נוספות שפוגעות בשרירים וצריך לוודא שזה לא המקרה אצל אמך. התייעצו עם הרופא המטפל, אולי יש צורך בבדיקה נוספת או בהחלפת התכשיר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות