השפעות הדדיות בין תרופות וסחרחורת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/08/2012 | 20:48 | מאת: עמיאל כהן

הנני בת 69 ובשנתיים האחרונות היו לי מספר אירועים של פרפור פרוזדורים. לפני כ10 ימים התחלתי לקקחת פרדקסה 110 מ"ג, ויום לאחר מכן התחלתי להרגיש בכל בוקר - עד שעות אחה"צ סחרחורת. ברקע ישנו טיפול תרופתי נוסף כדלקמן: אלטרוקסין 100, ציפרלקס 10, סוטלול 80, סימבסטטין 10. שאלתי האם תגובה בין תרופתית בין פרדקסה לאחת משאר התרופות יכולה להיות הסיבה לסחרחורת שנמשכת כל יום מהבוקר עד אחה"צ?, האם בין התרופות הנ"ל יכולה להיות תגובה אחרת/נוספת שעלי להביא בחשבון. בתודה מראש עמיאל

עמיאל שלום, סחרחורת היא תופעת לוואי נפוצה של הרבה תרופות, אך פחות של פרדקסה. סחרחורת יכולה לנבוע גם ממחלות רקע.פרדקסה גם אינה מתנגשת עם התרופות שציינת. תצטרכי לעבור בירור לגבי תופעה זאת. חשוב לבדוק אם עברת לאחרונה לאלטרוקסין בפורמולציה החדשה (כי אז תיתכן יציאה מאיזון ותופעות לוואי). לגבי אינטראקציות נוספות, יש אינטראקציה פוטנציאלית בין סימבסטטין לאלטרוקסין שיכולה להוביל לירידה ביעילות האלטרוקסין. זה רלוונטי רק אם אחד מהטיפולים הנ"ל הוא חדש או שעבר שינוי לאחרונה.אם הטיפול בשני תכשירים אלה ממושך זה פחות סביר שתצאי מאיזון. החלמה מהירה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות