שאלה לגבי סיכון בנטילת ARCOXIA 90MG

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/08/2012 | 08:46 | מאת: מיה

הי אורטופד נתן לי תרופה נוגדת דלקת לכאבים ביד- ARCOXIA 90MG רציתי לדעת האם זו תרופה מסוכנת לקיבה,כבד או התקפי לב? עברתי לפני 5 שנים תסחיף ריאתי ואני מפחדת לקחת תרופות אנא עזרתכם,האם יש תחליף לתרופה זו? תודה מיה

08/08/2012 | 11:03 | מאת: שני כרמי

מיה שלום. רקע רפואי של תסחיף ריאתי, לא מהווה התוויות-נגד לשימוש בארקוקסיה. כלומר, את יכולה ליטול, אך בזהירות. שימוש ממושך ובמינונים גבוהים של ארקוקסיה, אכן מעלה את הסיכון לפגיעה במע' העיכול (דימומים וכיבים), בכבד, בלב ובכלי הדם. אם השימוש עליו הורה לך הרופא אמור להיות קצר (מספר ימים) ואת בריאה בדר"כ, אין סיבה ממשית לחשש. כל התרופות ממשפחה זו הן בעלות תופעות לוואי דומות בסה"כ ולכן לא אוכל להמליץ לך על חלופה שהיא בהכרח בטוחה יותר. לא רשמת אם ניסית תרופות אחרות קודם, אך תוכלי לנסות תרופות נוגדות דלקת הנמכרות ללא מרשם ,כמו- נורופן/ אדויל/ אדקס, או נרוסין/פוינט. לבריאות.

16/08/2012 | 10:13 | מאת: ענבר

האם קיימת בעיה מסויית שלצריכת אלכוהול (בכמויות של 2 כוסות יין פחות או יותר..) עם צריכה של ארקוקסיה 90 מ"ג לתקופה של מספר ימים.

מנהל פורום תרופות ורוקחות