שיקולים בין תרופות אנטי דיכאוניות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/06/2012 | 14:29 | מאת: רונית

לאחרונה אני סובלת מחרדה כללית, דיכאון והתקפי חרדה, רציתי לשאול מה בעצם ההבדלים בין הSSRI השונים: ציפראמיל,ציפרלקס,סרוקסט. באיזה מקרים נותנים כל אחד מהם?מה ההבדל מבחינת השפעה ותופעות לוואי? ממאמרים שקראתי ראיתי שהציפרלקס והסרוקסט נחשבים כיום למתקדמים ביותר , אז איך הרופא מחליט בעצם אילו מהתרופות לתת למטופל?

04/06/2012 | 21:14 | מאת: שני כרמי

רונית שלום. שלושת התרופות שציינת משתייכות לאותה המשפחה, אך בשל הבדלים קטנים במידת הזיקה שלהן לקולטנים שונים במע' העצבים המרכזית, לכל אחת מהן השפעה שונה במעט. לכל תרופה אושרו התוויות טיפוליות שונות במעט, בעיקר לפי הניסיון שהצטבר לגביהן במחקרים קליניים. שלושת התרופות מתאימות לטיפול בדיכאון ובדיכאון המלווה בחרדה, אך ציפרלקס וסרוקסט מותוות גם לטיפול בהפרעה כפייתית טורדנית ובפוביה חברתית. סרוקסט מותווה גם לטיפול בהפרעה פוסט-טראומטית. לטיפול בהתקפי פאניקה, ציפרלקס נמצא יעיל יותר. לציפרלקס יתרונות יחסיים בשל היותה נסבלת יותר בהיבט תופעות הלוואי וכן בשל השפעה מעט טובה יותר ומעט מהירה יותר בטיפול בדיכאון ובחרדה. לסרוקסט יותר תופעות לוואי על התפקוד המיני. ציפראמיל, עלול לגרום להיפונתרמיה. לסיכום- תצטרכי לסמוך על שיקול דעתו המקצועי של הרופא המומחה בבחירת התרופה המתאימה ביותר עבורך. בבחירתו, משקלל הרופא את מצבך, את התסמינים המציקים לך ואת מידת חומרתם, את הרקע הרפואי והטיפולי שלך ומקבל החלטה לפי ניסיונו ולפי פרוטוקולים טיפוליים מומלצים. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות