פקסט ואלטרולט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/03/2012 | 21:01 | מאת: א.ר

שלום רב, אני בן 33, נוטל פקסט 30 מ"ג ליום מזה כ- 6 שנים. היום, קיבלתי מנוירולוג אלטרולט 10 מ"ג ליום לטיפול מונע בכאבי ראש הנגרמים ממתח. שאלתי היא האם ניתן לשלב בין הפקסט לאלטרולט (משום ששניהם נוגדי דיכאון)? תודה רבה.

25/03/2012 | 22:26 | מאת: שני כרמי

שלום. שילוב התרופות פאקסט ואלטרולט מותר, אולם ניתן למצוא בספרות המקצועית תיאור של התנגשות תאורטית בין שתי התרופות. מהות ההתנגשות- פאקסט (PAROXETINE) עשוי לעכב את הפירוק של אלטרולט (AMITRIPTYLINE) בכבד, להעלות רמתו בדם ולהגביר הסיכון לתופעות רעילות של אלטרולט, דוגמת- יובש בפה, ישנוניות, אצירת שתן וטשטוש ראיה. שוב, מדובר בהתנגשות תאורטית ואין אודותיה דיווחים ממשיים. אנא, היה ערני לשינויים במצב בריאותך. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות