אדרונקס/וולבוטרין/פרוביג'יל כתוספת ל-SSRI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/02/2016 | 23:24 | מאת: בן

שלום רב, אני מטופל כשנה וחצי בציפרלקס ממשפחת ה-SSRI עקב חרדות והתקפי פאניקה המלווה בדכאון, לצערי אני סובל מתופעה של עייפות קשה (גם טרם הכדור הייתי עייף אך פחות), קושי להתרכז, ירידה חדה בזכרון והשמנה. שקלתי להוסיף סוג של משהו ממריץ כגון אחת מהתרופות הנ"ל כדי להימנע מהבעיות הנלוות לתרופה, אך אני חושש להחמרת תגובות חרדה עקב תרופות אלו. אודה על המלצה על איזו תרופה הכי יכולה לסייע בתופעות הללו, ואולי עדיף בכלל לנסות להחליף לתרופה ממשפחת ה-SNRI כגון אפקסור? אודה לסיועך בנושא.

בן שלום, השיקול להחלפה או הוספה של תרופה צריך להיעשות מול הרופא המטפל. הוספת וולבוטרין לא מומלצת עקב חשש לתופעות לוואי חמורות. השילוב עם אדרונקס, למרות שנשמע הגיוני, לא נבדק ולכן לא מומלץ (כמו-כן, יש את החשש לחרדה). השילוב עם פרוביג'יל, הוא הכי בטוח מבחינת אינטראקציות, אך אתה צריך לעמוד בקריטריונים (התוויות) למתן תרופה זו. לדעתי, האופציה של החלפת טיפול היא עדיפה, אך רק רופא שמכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך יכול להחליט על כך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות