שילוב תרופות בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/01/2016 | 18:04 | מאת: תמר

שלום אני בת 31 סובלת מהיפותירואידזם כבר 3 שנים.מאוזנת ע"י מינון אלטרוקסין 100 מק"ג. אני בהריון בשבוע שישי. אומנם לפני הריון הקפדתי לקחת כל בוקר אלטרוקסין ופוליק אסיד ביחד. ביצעתי בדיקת דם ל tsh וזה היה 11.5. לציין שכל הזמן הייתי מאוזנת.האם ייתכן שתוצאה זו התקבלה כתוצאה מלקיחת דתי תרופות ביחד? תודה מראש

תמר שלום, אין התנגשות בין אלטרוקסין לבין חומצה פולית. סביר להניח שחוסר האיזון נובע מההריון עצמו. מכיוון שיש חשיבות גדולה לאיזון הורמוני בלוטת התריס בשבועות ההריון הראשונים, פני לרופא בהקדם להמשך בירור וטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות