בעיות גסטרו/ מעי רגיש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/12/2015 | 14:24 | מאת: שאול

שלומות, בן, 57, מזה כחודשיים אני סובל מ2 תופעות מציקות- לחץ תכוף למתן צואה וריבוי גדול של גיהוקים("גרעפס")כל היום(ללא חוקיות ברורה, אינו תוקף בלילה.)2 גסטרולוגים קבעו שמדובר במעי רגיש שהתפתח בשל לחץ וטראומה לאחר ניתוח ערמונית שפירה בלייזר שעברתי לפני 5 חודשים(אכן היה טראומטי)שלחו אותי ליתר ביטחון לגסטרוסקופיה וקולונוסקפיה(יתקיים בעוד כחודש +) בינתיים המליצו על טיפול בקולפרמין. האם מוכר כיכול לסייע לתופעות הללו? היש תופעות לוואי מובהקות?הם המליצו גם פנייה לפסיכיאטר שרשם לי סורמונטיל 25 מג(בתוספת לסימבלטה 60 שאני לוקח מאז שנכנסתי לדיכאון (קל יחסית)לאחר הניתוח.האם לכדור זה יש תופעות לוואי משמעותיות והאם רצוי/ אפשר לשלב בין שניהם. אשמח להמלצה גם על פתרונות טבעיים, אם יש. מתנצל שהארכתי, תודה!

שאול שלום, קולפרמין היא תרופה המבוססת על שמן מנטה ומיועדת להקלה בתסמינים של מעי רגיז. היא נחשבת כתרופה בעלת מיעוט תופעות לוואי. לגבי שילוב סורמונטיל וסימבלטה, ברוב המקרים משתדלים לא לשלב בין שתי תרופות המשפיעות (כל אחת במנגנון אחר) על המערכת הסרוטונרגית (כמו במקרה שלך). הרופא צריך להיות משוכנע שהשילוב הכרחי ושיש מעקב תכוף עליך כדי לוודא שאתה לא בסיכון לפתח תופעת לוואי בשם תסמונת (סינדרום) סרוטונין. מדובר בתופעה נדירה ביותר, אך מסוכנת. טיפול טבעי למעי רגיז יכול להיות: כורכום, פרוביוטיקה, אנזימי עיכול, משקה אלו-ורה. ניתן לשלב בין המוצרים. כדאי לפנות לנטורופת/ית לייעוץ מותאם עבורך מכיוון שברוב המקרים יש קשר בין מעי רגיז למצב הנפשי. ליאת

07/12/2015 | 21:02 | מאת: שאול

ליאת, תודה רבה על המענה! בשאלה המקורית התכוונתי -האם יש בעייתיות בנטילה בו- זמנית של סורמונטיל וקולפרמין, או שעדיף לבחון תחילה את האפקט של אחת מהן? תודה,שאול

מנהל פורום תרופות ורוקחות