הפלה נדחית ואחריה הריון כימי

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

30/05/2020 | 16:18 | מאת: דניאלה

ד"ר שלום, עברתי גרידה בינואר האחרון לאחר שבבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12 לא היה דופק ונמסר לי כי העובר לא היה תקין (התפתחותית). ב2 בדיקות US ביקורת שביצעתי נמצא ממצא אקוגני ללא זרימות דם. רירית סדירה. רופא הנשים נתן אוקיי להתקדם ולנסות להקלט.לפני כשבוע בבדיקה ביתית תוצאה חיובית וחלשה. לאחר מס' ימים פס הבדיקה אף התחזק. אחרי כמה ימים החל דימום קל (סימני דם בהפרשות) ואחרי יומיים כבר התחזק לדימום חזק עם קרישי דם. בדיקת בטא מהיום בו התחזק הדימום: 12. אני בת 35.לפני כן עברתי 2 הריונות ספונטניים ותקינים לחלוטין. האם ההריון הכימי הוא בגדר הפלה חוזרת שמצריכה בירור מעמיק יותר? האם יתכן קשר לשארית שנותרה ברחם (כאמור ללא זרימות דם)? האם ניתן ללמוד מכך על סיכוי נמוך להריון תקין?

אכן הריון כימי חסר משמעות וממש לא נחשב להפלה לגבי הממצא ברחם תבדקי שוב לא יכול להביע דעה על משהו שלא ראיתי. זה הרופא צריך להגיד

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון