מצג עכוז שבוע 32

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

20/05/2015 | 14:23 | מאת: טלי

הייתי היום בבדיקת גדילת עובר, וראו באולטראסאונד שהעובר במצג עכוז. אני בשבוע 32 ויום. עד מתי העובר יכול להסתובב? והאם מצג עכוז מחייב ניתוח? ומה המשמעות של זה? תודה.

20/05/2015 | 18:18 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בשבוע זה מצג עכוז הוא שכיח למדי ויש סיכוי טוב שהעובר יתהפך מעצמו למצג ראש. אם עד שבוע 37-38 הדבר לא קרה, את יכולה לשקול לפנות לרופא מומחה בחדר לידה לשם ביצוע היפוך חיצוני של העובר. במידה שאינך חפצה בכך והעובר מתמיד להיות במצג עכוז, רוב חדרי הלידה מבצעים ניתוחים קיסריים ואולם ישנם מספר מצומצם של בתי חולים כגון בית חולים ביקור חולים בירושלים אשר מאפשרים לידה נרתיקית במצג עכוז בתנאים מסויימים. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים