מועד קיסרי תאומים עכוז

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

24/03/2015 | 10:22 | מאת: שירה

שלום רב, אני בהריון תאומים, כאשר התאום המוביל במצג עכוז מזה 3 חודשים ולכן הונחיתי לקבוע תור לניתוח קיסרי. הרופא שלי ביקש שאקבע ל37+0, אבל בסופו של דבר קבעתי ל-37+5. עכשיו אני יומיים לפני הניתוח, מרגישה מצויין, אין צירים, אין התקצרות של צוואר הרחם (ע"פ US בטני), מוניטור וגדילת עוברים תקינים לחלוטין. מרגישה שאם לא היתה התוויה לניתוח, הייתי יולדת בשבוע 42.. (את הילדה הגדולה שלי ילדתי ב-41+3) השאלה היא למה בעצם לבצע כבר עכשיו את הניתוח? האם לא כדאי לדחות אפילו בכמה ימים, שבוע, כדי לאפשר לעוברים להתפתח ברחם עוד קצת? תודה!

24/03/2015 | 20:13 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בהריון תאומים מועד היילוד שנקבע לך לגמרי הגיוני ולא הייתי דוחה את המועד. בהצלחה רבה, פרופ אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים