שליה נעוצה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

18/06/2014 | 08:08 | מאת: קרן

בוקר טוב ד"ר, אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ( בעבר-לפני הניתוחים- בוצע ניתוח להורדת מיומה ללא כניסה לחלל הרחם אך עם כניסה מהבטן) וכעת בהריון בשבוע ה23. בסקירת מערכות המורחבת לפני יומיים הרופא אמר שהשליה היא קדמית ונמוכה מאד ונמצאת על הצלקת. בנתיים ללא סימני נעיצה. הרופאה שלחה אותי לUS בשבוע ה30 לאיתור סימני נעיצה. קראתי ברשת על שליה נעוצה ואני די חוששת. הבנתי שזה עניין של כריתת רחם וגם ככה נאמר לי שיש לי הדבקויות בניתוח הקודם ככה שאני מאד שחוששת מהניתוח. יש לי מספר שאלות. 1. מה הסיכוי הסטטיסטי שהשליה תהיה נעוצה? אני יודעת ששליה על הצלקת מעלה מאד את הסיכויים, אבל מה הם? ( אני מעדיפה את כל האמת ולדעת לקראת מה אני עומדת) 2. האם שליה על הצלקת מעלה את אחוז המוות התוך רחמי? 3. האם כל שליה נעוצה מסתיימת בכריתת רחם? 4. האם בUS רואים את זה? כלומר אם יש שליה נעוצה יראו את זה ולא יפספסו? 5. האם כדאי לי לקבוע קיסרי פרטי( יש לי ביטוח משלים)? אני מאד חוששת.... תודה רבה

18/06/2014 | 13:04 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בשבוע בו את נמצאת מוקדם לדעת האם השיליה נעוצה. בשבוע 30-32 כדאי לבדוק זאת ואם החשד הוא גבוה יש לפנות ליעוץ רופא מיילד מומחה באחד מבתי החולים הגדולים שם יש להיערך לקראת הניתוח שלך. במידה שיש סימנים לנעימות יש סיכון לדימום רב יותר בעת הניתוח הקיסרי ויש פעמים רבות צורך לבצע כריתת רחם על מנת להציל את היולדת. לגבי רופא פרטי לניתוח השיקול הוא שלך אך הביטוחים המשלימים של קופות החולים לא מממנות אותו. ביטוח פרטי של רוב חברות הביטוח כן מממן אותו. בנוגע לעובר ברוב המקרים הוא אינו נפגע אלא אם כן בשל דימום מוקדם בהריון יש צורך בניתוח מוקדם בהריון ואז העובר חשוף לכל סיבוכי הפגות. בהצלחה,פרופסור אלחלל. הדסה עין כרם.

18/06/2014 | 14:40 | מאת: קרן

קודם כל יש לי ביטוח פרטי והם אכן מוכנים לממן את הניתוח. האמת שמאד רציתי לפנות אליך בעבר אבל אני עוברת דירה ( אזור זכרון יעקוב) והדסה יהיה קצת לי קצת רחוק( אבל אני אשקול את האפשרות שוב כי אני ממש מודאגת) ידועה לך הסטטיסטיקה? אם השליה שלי על הצלקת מה הסיכוי שהיא תהפך לנעוצה?( הסטטיסטיקה גם ככה שיחקה לרעתי כי היא על הצלקת, השאלה האם כל שליה על צלקת הופכת לנעוצה או האם הסיכוי גבוה או נמוך) תודה!

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים