ניתוח קיסרי שני/ניסיון לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

24/11/2011 | 15:27 | מאת: נועה

שלום רב אני בת 28 הריון ראשון תקין. התקבלתי לחדר לידה ללידה רגילה עם צריים ופתיחה, ללא ירידת מים, לאחר שעות רבות בחדר לידה, לאחר פקיעת קרומים, פקיעת מי שפיר, ופיטוצין פתיחה מלאה אך ירידות דופק בכל עת שהיו צירים חזקים. לאחר 3 שעות כאלה הועברתי לניתוח, נאמר כי התינוק תקוע (קפוט) ולא ניתן להוציאו בואקום. מהניתוח נמשך בחזרה למעלה והוא, קיבל הנשמה. כעת אני בשבוע 38 בהריוני השני, תחילת הריון עם שילית פתח דימומים וכריש דם. לפני הלידה השניה אני מעט חוששת. בדקתי את עובי הצלקת- תקין. מבנה האגן- תקין. אני רוצה ללדת לידה רגילה ומאוד חוששת מסיבוכים נוספים וממצוקה עוברית. אשמח לשמוע חוות דעתך.תודה רבה מראש ובושורת טובות

24/11/2011 | 22:34 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, קשה לענות לך מבלי לקבל את הדו"ח המלא של הלידה הקודמת ומבלי לבצע בדיקה של האגן שלך. בכל מקרה הסיכוי שלך ללדת לפי הנתונים הסטטיסטיים בלבד ללא בדיקה מקיפה של המקרה שהיא הכרחית הוא כחמישים אחוז, בהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים