מתי צריך להתחיל לעשות מוניטור בהריון בסיכון

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

25/05/2013 | 16:50 | מאת: נועה

שלום רב.בת 40,הריון ראשון תאומים. לקראת שבוע 30. נקבעה שהלידה תהיה בקיסרי. מתי צריך לעשות בנוסף למעקב השגרתי, בדיקת מוניטור?

12/07/2013 | 09:42 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, זמן תחילת ביצוע מוניטור עוברים בהריון תאומים משתנה בתלות במצב הרפואי הדבר תלוי בין היתר באם יש לך קיצור צואר הרחם, צירים, רקע רפואי או מיילדותי של לידות מוקדמות עובר קטן או גדול לגיל ההריון ועוד סיבות רבות ומגוונות. ככלל תחילת מעקב ניטור שגרתי בתאומים תלויה בגורמים רבים ומגוונים ובסופו של דבר הרופא על סמך כל הנתונים מחליט מתי יש צורך בביצוע בדיקת ניטור העוברים. טכנית ניתן לבצע זאת משבוע 26 לערך בהריון. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים