לקראת לידה תשיעית שבוע 41 - מה עדיף זירוז או קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

30/10/2011 | 15:06 | מאת: רעות

כמובן אם אגיע לסוף 42. היסטוריה המיילדותית שלי : לידה תשיעית, הלידה השניה היתה קיסרי עקב מצוקת עובר ויתר הלידות היו רגילות. במה יש יותר סיכון עם ההיסטוריה המיילדותית שלי - בניתוח קיסרי או בזירוז? תודה!

30/10/2011 | 19:41 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

במצבך בו עברת ניתוח קיסרי בעבר ואחר כך 8 לידות רגילות השראת לידה כרוכה בהגברת הסיכון לקרע של הרחם ואנו מעדיפים להמתין ללידה עצמונית. אם עברת את שבוע 42 ישנן שיטות להשראת לידה כגון סטריפינג של קרומי השפיר או פיקוע מים או החדרת בלון אשר הן בעלות סיכון מופחת יותר לקרע של הרחם מאשר מתן אוקסיטוצין או שימוש בפרוסטגלנדינים להשראת לידה. בהצלחה רבה, פרופ' אוריאל אלחלל

30/10/2011 | 21:45 | מאת: רעות

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים