הסתברות לשליית פתח וניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

23/10/2012 | 10:50 | מאת: ליאת

שלום, רציתי לדעת מה ההסתברות להריון עם שליית פתח מלאה על-פי הנתונים שלי: אני בת 40. עברתי 4 הריונות. 2 לידות קיסרי לאחר IVF. לידה ראשונה קיסרי עקב מצוקת עובר. לידה שנייה קיסרי עקב שליית פתח מלאה עם חשד לנעוצה. בדוח הניתוח מצוין שהשליה היתה אחורית מכסה את צואר הרחם במלואו עם רושם לאקרטה. לא קיבלתי מנות דם. אנו מתכננים הריון נוסף ולאור סיבוך בהריון קודם חוששים ורוצים לדעת מה ההסתברות שתהיה לי שוב שליית פתח שתישאר כך עד הלידה. כמו כן במידה וקיימת שליית פתח, מה הסיכוי שתהיה נעוצה. אנו לא רוצים להגיע למצב עם הריון שסופו בכריתת רחם. תודה לאה

25/10/2012 | 08:35 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, מהנתונים שהצגת הסיכון לשילית פתח או נעוצה חוזרת הם בין 10-25%. לא ניתן כמובן לנבא מראש האם תיאלצי לעבור כריתת רחם בהריון הבא ולא הייתי מתנבא בנושא זה לצערי לגבי אף יולדת מאחר שלעיתים לאחר ובמשך הלידה היולדת נקלעת למצב מסכן חיים שהפיתרון היחיד האפשרי על מנת להציל את חייה הוא כריתת רחם. מאחל לך הצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים