כניסה להיריון אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

28/05/2012 | 17:04 | מאת: אדר

שלום פרןפ' אלחלל, אני בת 38 ו1/2, חצי שנה אחרי ניתוח קיסרי, רוצה לנסות להירות שוב, הגניקולוג שלי מתעקש שכדאי לחכות לפחות שנה כדי למנוע קרע ברחם ורופאים אחרים שגם את דעתם אני מעריכה אומרים שחצי שנה זה מספיק! מה לעשות? במידה וההיריון הוא תאומים יש סיכוי גדול יותר לקרע אם לא מחכים שנה? המון תודה.

28/05/2012 | 17:16 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, מאחר שאת בת 38 וחצי אני מבין את תחושתך להרות בפעם נוספת מהר יחסית. הריון בפער של כחצי שנה מהניתוח הקודם אפשרי כמובן אך הוא כרוך במעט יותר סיכון של קרע של הרחם במיוחד בעת ניסיון לידה. במידה שתבחרי להרות ותקחי בחשבון כי יתכן ויומלץ לך על ניתוח קיסרי חוזר ולא על ניסיון לידה רגילה את יכולה להרות בפרק זמן של כחצי שנה מהניתוח הקודם. במידה שהיית רוצה ניסיון לידה יתכן שכדאי שתמתיני כשנה לפני ההריון הבא. בהצלחה פרופסור אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים