שלום פרופ' שאלה לגבי וריקס בהריון

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

01/02/2012 | 14:35 | מאת: שימרית

שלום אני בשבוע 30+4 היום היתה לי בדיקת הערכת משקל ונמצא וריקס בגודל 12.5 מ"מ, אבקש הסבר בבקשה (למרות שקיבלתי הסבר אך הייתי לחוצה)על הבעיה הזו, באיזה שלב פחות או יותר מיילדים ? (אני אמורה בע"ה ללדת בהדסה עין כרם) האם יש מצב ללדת לפני שבוע 36 ? איך בדיוק מתבצע הזירוז והאם אפשר שזה יגמר בניתוח קיסרי ??

01/02/2012 | 16:09 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, ואריקס הוא הרחבה של וריד הטבור. ממצא זה דורש מעקב של בדיקות על קול ומוניטור. קיימים חילוקי דעות בנוגע למועד היילוד עם ממצא שכזה. היום עם הצטברות מידע על הממצא ניתן לעקוב עד השבוע ה-37-38 ואז לבצע השראת לידה. כבכל השראת לידה חלק מהלידות יסתיימו בניתוח קיסרי ואולם אין קשר ישיר בין הממצא לבין סיכוייך לניתוח קיסרי אלא הסיכוי לניתוח קיסרי תלוי יותר בתגובת העובר ללידה ובסיבות אימהיות ועובריות השגרתיות המובילות לניתוח ולא בעצם הימצאות הואריקס. בכל מקרה אנא היוועצי עם רופא נשים מומחה להמשך המעקב והטיפול. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל

01/02/2012 | 18:10 | מאת: שימרית

10/03/2015 | 14:36 | מאת: שירן

שלום ד"ר שבוע 35 2 ואתמול בזמן הערכת משקל שגרתית בקופה הובחן וריקס 14 מ"מ שאושר ע"י מומחה אולטראסאונד בבי"ח. כרגע העוברית שוקלת בין 2000-2200 (חצי סטיית תקן-אחוזון 22, מתאימה לשבוע 34) אך הראש קטן ומתאים לשבוע 32 (שתי סטיות תקן - קטן בשלושה שבועות). מצד שני העוברית תמיד היתה קצת קטנה .. בבית חולים ממליצים על מעקב מוניטור וא"ס פעמיים בשבוע והקדמת הלידה ל37 ולא חושבים שיש צורך בבדיקות גנטיות עקב בדיקות סקר (1:10000) ושקיפות (1.1) תקינים במהלך ההריון. האם לדעתך יש צורך במי שפיר?

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים