ניתוח קיסרי או לידה רגילה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

02/08/2018 | 21:29 | מאת: טלי

בת 46 שבוע 26 הריון ראשון לאחר תרומת ביצית. דעות של הרופאים חלוקות לגבי לידה רגילה לעומת ניתוח קיסרי אלקטיבי. מה דעתך ? האם בגילי יש סיכוי ללידה רגילה בהנחה שההריון תקין ומצג העובר הינו ראש? או שעליי לעבור ניתוח אלקטיבי ? במה זה תלוי ?

03/08/2018 | 08:54 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום רב, אין מניעה בתנאים שפירטת מלידה רגילה ואולם מאחר שמדובר בלידה בגיל מאוחר של ילדך הראשון רוב המומחים והיולדות תעדפנה לידה בניתוח קיסרי על מנת להימנע מסיבוכים בלתי צפויים שעלולים להתרחש בזמן הלידה ובהריון מתקדם עד להתרחשות הלידה. כמובן שיש יתרונות וחסרונות לכל גישה. אני אישית תומך בדיחה כנה עם המטופלת בהבהרת הסיכונים והסיכויים ומתן אפשרות למטופלת לבחור את דרך הלידה על סמך העובדות הרלבנטיות להריון וללידה שלה. פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים