נישה בצלקת וסיכויים להיריון

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

28/10/2017 | 21:34 | מאת: נעמי

שלום רב, בת 38 וחצי, לפני כמעט שנתיים ילדתי בניתוח קיסרי (היריון ספונטני מהיר מאוד). כאשר ניסינו להרות שוב כשנה לאחר הלידה פתאום לא הצלחנו, ניסינו 5 חודשים והתחלנו טיפולי פוריות. במהלך הטיפולים פתאום התחילו הפרשות חומות בין המחזורים ואז התגלתה נישה בצלקת. ניתוח לתיקון נישה לא ממש מציאותי בגיל שלי כי הבנתי שצריך שנה החלמה. עברתי היסטרוסקופיה בה נצרבה הנישה, ההפרשות החומות הפסיקו וזהו. הרופאה ביחידת הפיריון בה אני מטופלת וגם רופא הנשים שלי לא מתרגשים מהנישה ואומרים לי שזה לא מפריע ושהכל בסדר ושאמשיך בטיפולים. האמנם? יכול להיות שנישה בצלקת מפריעה להשתרשות עוברים? חשוב לי לציין שכ-8 חודשים לאחר הניתוח התחילו לי הפרשות צהובות מהנרתיק עם ריח לא נעים, משהו שלא היה לי מעולם. הרופאה אומרת שייתכן שזו סתם פטרייה - יכול להיות שזו הפרשה מהצלקת שלא התאחתה כמו שצריך?

29/10/2017 | 08:08 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום רב, מניסיוני בעבר עם מקרים אלה הטיפול שקיבלת הוא נכון. במידה שלא תהרי תוך כחצי שנה אנא פני לרופא מומחה ליעוץ נוסף יתכן לצורך ביתו ניתוח לכריתת הנישה בגישה בהיסטרוסקופיה או בגישה פתוחה. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל

24/11/2017 | 13:02 | מאת: נישה עם נוזל אחרי הקייסרי

שלום דר לפני שנה וחצי עברתי הריון חוץ רחמי בתוך הנישה,הנישה היא בגודל 2 ס"מ עם נוזל,הרופאים אמרו שאין צורך בטיפול בנישה כי היא קטנה ,אני רוצה להכנס להריון שוב פעם האם יש מצב שהריון הבא גם יהיה כזה?או שיש אפשרות להריון תקין?תודה רבה.

24/11/2017 | 13:34 | מאת: פרופסור אוריאל אלחלל

שלום רב, נישה בצלקת יכולה להיגרם לאחר ניתוח קיסרי. נישה גם יכולה לגרום לירידה ביכולת השתרשות העובר ברחם. לפי מיטב הבנתי קיבלת טיפול בנישה אשר גרם להפסקת הדמם הבין ווסתי וההפרשות לכן יש מקום לנסות להרות ואולם ממליץ לפנות לרופא המטפל שלך לקבלת יעוץ מקיף לפני ההריון הבא. פרופסור אוריאל אלחלל 0507874356

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים