לידת תאומים לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/11/2016 | 22:20 | מאת: מורן

שלום, לפני כשנתיים ילדתי בפעם הראשונה בניתוח קיסרי בשל מנח עכוז. כעת, ב"ה, אני לקראת לידת תאומים. בפגישה עם רופא משיבא נאמר לי ההמלצה הרפואית ללדת לידת תאומים אחרי קיסרי היא גם בניתוח קיסרי מחשש, חלילה, מקרע ברחם ומהשלכותיו לגבי הלידה הנוכחית והבאות אחריה. אני רוצה מאוד ללדת באופן טבעי גם משום ששני העוברים במנח ראש וגם כי עברו שנתיים מאז הניתוח. האם אכן זוהי האופציה הבטוחה ביותר העומדת בפניי? בתודה, מורן.

09/11/2016 | 16:39 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, קיים סיכון לקרע של הרחם בלידת תאומים לאחר קיסרי בשעור 0.5-1 % רוב המיילדים ימליצו במצבך על ניתוח קיסרי חוזר בהצלחה רבה, פרופסור אלחלל 026778899

09/11/2016 | 23:13 | מאת: מורן

תודה רבה על תגובתך. אשמח לדעת מהי המלצתך באופן אישי. תודה, מורן

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים