שיני בינה וכאבים במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

22/08/2016 | 19:47 | מאת: שחף

שלום דר דרור אלון השבוע הלכתי לעשות צילום פנורמי CT שינים מצאו אצלי שיני בינה אני עוד שבוע הולך למחלקת פה ולסת בבית החולים מאיר רציתי לשאול אותך עם יש השפעה של שיני בינה על הלסת והאם יכולים לגרום תסמונת TMJ למפרק הלסת ורציתי לשאול אותך האם זה קשור מבחינה אסטתטית ותפקודית לגבי החיוך והכאבים ו לגבי בדיקת פה ולסת אצל רופא מומחה איזה בדיקות עושים לבן אדם שבה לשם ולגבי טיפול אורתונדטי האם זה מכוסה בסל השירותים כי ביקשו ממני להביא צילום פנורמי ומופיע שהטיפול הוארתודנטי הוא לא כולל האם זה נכון בכל מחלקות פה ולסת

28/08/2016 | 22:52 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב. הטיפול האורתודונטי מכוסה בסל השרותים עי קופות החולים רק במצבים מסויימים שבהם הפער בין הלסתות הוא גדול ולא מאפשר תפקוד תקין. ההגדרות המדויקות עוסקות במדידות מדוייקות של המרחק בין השיניים ומוגדרות בימים אלה מחדש במשרד הבריאות. אותם מקרים שבהם הטיפול האורתודונטי מוכר ומכוסה, הם מקרים שבתום הטיפול יזדקקו לניתוח לסת. עקירות השיניים, גם אם הן חלק מהטיפול האורתודונטי, אינן מכוסות. דר אלון www.Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה