כאבים בפנים ובלסת חשש בעקבות טראומה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/07/2016 | 17:09 | מאת: שחף

שלום אני לפני כשנה נחבלתי באזור הפנים והלסת ולאחר כמה שבועות או לאחר כמה ימים לא זוכר בדיוק הרגשתי שינוי במבנה עצמות הפנים לאחר הטראומה הגעתי לבית החולים והרופא שבדק אותי לא המליץ לבצע CT ראש ביגלל הקרינה והוא אמר לי שעם יקרה לי משהו מהצילום אני יהיה אחראי לגבי זה והוא אמר שרנטגן זה לא מדויק כמו הסיטי והוא אמר לי שזה מאוד מסוכן בשבילי וזה יכול לעשות לי בעיות בעתיד עם הקרינה והוא אמר שהוא לא חושב שיש בעיה ואני לאחר הטראומה הרגשתי שמשהו לא בסדר כאילו העצמות נדחסו פנימה באזור הזיגומה והמקסילירה והחיוך שלי אני מרגיש שהוא גם השתנה יכול להיות שיש לי אולי כמה שברים דחוסים בעצם הזיגומה אני ביצעתי צילום רנטגן ולא נמצא כלום בפנים אבל אני לא יודע איך זה יכול שלאחר חבלה אתה מרגיש שמשהו השתנה ועכשיו שאני נוגע באזור הלחי אני מרגיש שיש עצם דחוסה או מחולקית או כמה עצמות ורציתי לשאול האם זה נכון שCT הוא הכי מדויק ורנטגן לא מדויק כמו הCT במקרה של חבלות בפנים. ומה ניתן לעשות כרגע לגבי הכאבים אולי זה לא קשור אבל אני חושב שכן אני אשמח להיפגש איתך בהקדם האפשרי אני מאוד מוטרד לגבי הענין הזה והאם ביכלל ניתן לטפל בשבר שלא אובחן בזמן או בכמה שברים באזור הלסת והפנים אשמח לדעת ומעונין להיפגש איתך בהקדם האפשרי באופן פרטי אפילו כמה שיותר מהר כי זה הכניס אותי למצב של חרדה ואני מת מכאבים פיתאום שאני נוגע.

29/07/2016 | 20:25 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב לאחר שנה השברים עוברים איחוי מלא והתיקון דורש חיתוך מחדש של העצם וקיבועה במקום הנכון. זהו ניתוח מורכב יותר מתיקון ראשוני של השבר ברוב המקרים, ולכן לפני שאתה מתחיל בתהליך כדאי להבדק קלינית, עם כל הצילומים שכבר ברשותך, כדי לראות אם יש התוויה להתחיל בתהליך הברור וההכנה לניתוח. דר אלון www.Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה