חוסר תחושה בלשון עקב עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

02/02/2016 | 12:21 | מאת: לירן

לפני חודש עברתי עקירת שן בינה ועדיין יש נימול בלשון ללא שיפור רציני. הייתי אצל מומחים ונוירולוג אמרו שזה עובר אבל לא באמת יודעים מה חומרת הפגיעה בעצב. האם רק בדיקת mri בודקת את הפגיעה בעצב? רציתי לדעת גם אם אפשר ליצור קשר עם בנאדם שקרה לו בדיוק כמוני מלפני חצי שנה פה בפורום, זה יעזור לי מאוד להתמודד עם התחושה הבלתי נסבלת כי אני כבר אובד עצות ואין פתרונות. תודה רבה.

04/02/2016 | 05:58 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום לירן פגיעה לצמיתות בעצב הלשון בעת עקירה היא נדירה למדי ומתרחשת על פי מחקרים בשיעור של עד כ0.6% מהמקרים. אם אכן ישנו איבוד תחושה מלא שנמשך מעל חודשיים יש מקום להתערבות כירורגית לחשיפת הפגיעה בעצב ובמידה שקיימת אינדיקציה, לחיבורו מחדש. לצערי, הנסיון בתחום זה ספציפית בישראל אינו גדול, וקיימים תיאורי מקרים בודדים שטופלו והצליחו. במרכזים המובילים בעולם שיעור ההצלחה בניתוח הוא עד 80% שיפור כלשהו בתחושה. במידה שאתה מתאים למצב שתיארתי צור איתי קשר דרך האתר שלי . דר אלון Www.Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה