הפרעה במפרקי הלסת וכאבי ראש אחוריים דחוףףףףף

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

05/07/2015 | 19:03 | מאת: עדי

שלום ד"ר , אני מזה 6 שנים סובלת מפריקת הלסת , קליקים בלסת , כאבים ולחץ בתוך האוזניים, כאבי ראש כרוניים יומיומיים עורפיים מאחורי האוזניים ולפעמים מתפשטים גם לאזורים אחרים , יש לציין שיש לי שני חוסרים של שיניים בפה ואני חורקת בלילה את השיניים, MRI הראה על פריקת לסת , האם לדעתך כאבי הראש נגרמים עקב ההפרעה במפרקי הלסת וחוסר האיזון בפה עקב חוסר השיניים? האם דיקוי סיני יכול לעזור במקרה כזה?

06/07/2015 | 06:22 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עדי הידוק או חריקת שיניים נמצאו קשורים לרעשים במפרקי הלסת, וגם לכאבים בשרירי הלעיסה, והשרירים הקשורים לפעולתם בצוואר ובעורף. גם השינויים שאת מתארת במפרק כפי שמודגמים בMRI עשויים להיות תוצאה של אותו תהליך. הטיפול הוא משולב : התנהגותי, שימוש במתקנים, איזון הסגר ושחזור השיניים החסרות והמימד האנכי של הלסתות, פיזיותרפיה והרפיה, תרופתי אנטי-דלקתי, שינוי התזונה, חימום מקומי, ובמקרים המתקדמים יותר גם התערבות כירורגית. חומר נוסף תמצאי באתר Dr-Allon.net . בברכה דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה