כאב חד בלסת בפתיחה מלאה של הפה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

27/01/2020 | 08:06 | מאת: שלום

שלום, אני בן 37 וכבר שנים שיש לי קליקים בלסת ימין בפתיחה וסגירה ללא כאבים שעם הזמן הקליקים ירדו משמעותית וכמעט שאין קילקים. בשבועות האחרונים יש לי כאב עמום בלסת ימין. בבדיקה אצל הרופא וצילום פנורמי לא ראו כלום. אני כל חיי הייתי מהדק לסתות במאמץ ולאחרונה הפסקתי את ההרגלים של ההידוק לחלוטין כמעט וגם התחלתי לשחרר את הלסת כלפי מטה, מעין הרפיה ממש של השרירים וזה עוזר לי להימנע מהידוק הלסת. הבעיה שלאחר תקופה קצרה של הרפיה כזאת יש לי כאב חד בפתיחה מלאה של הלסת ימין ואני מרגיש יותר כאב באיזור באופן כללי. השאלה היא האם שחרור והרפית הלסת כלפי מטה יכולה בעצם להזיק? האם עדיף רק להימנע מהידוק ללא הרפיה? או שההרפיה טובה והכאב הוא משחרור השרירים התפוסים? אשמח לקבל תשובה שאדע כיצד לנהוג עם הלסת שלי שמתרידה אותי מאוד כבר המון זמן. תודה רבה

שלום, קשה מאוד לתת מענה לשאלות שלך ללא בדיקה רפואית קלינית. אני ממליץ לקבוע תור לבדיקה במרפאתנו בבילינסון. כך אפשר יהיה לבדוק אותך כמו שצריך ולעזור למיטב יכולתנו. בברכה, דר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה