עקירת שן בינה מס' 48

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

21/05/2019 | 15:42 | מאת: מוריה

ד"ר שלום, אני סובלת מכאבים בשן מס' 48 אחרי צילום CT ןפנורמי פניתי לרופא שיניים והוסבר לי שהשן קרובה לעצב לכן לא ניתן לעקור הרופא המליץ לי על טיפול שורש וטען שהוא מרחיק את העצב מהשן, ויהיה ניתן לעקור רק אחרי 5 חודשים שהשן תזוז מעצב. אחרי הטיפול שורש לפני כ 3 שבועות השן עדיין כואבת לי ברצוני לדעת, האם ניתן לבצע עקירה?ומהם הסיכונים...אשמח לתשובה ,, תודה רבה !!

שלום מוריה, למרות שזה לא הנושא של הפורום.... הרבה פעמים, שיני בינה תחתונות יושבות בקרבה לעצב תחושתי שנמצא בתוך הלסת. העצב הזה מאפשר לנו להרגיש את שפה התחתונה, חניכיים ושניים תחתונות באותו הצד של הלסת. במקרים נדירים, יש מגע ישיר בין שורש של השן ובין העצב, ובמקרים האלה, עקירת השן יכולה לגרום להפרעה בתחושה. טיפול שורש לא מוריד את הסיכוי לפגיע בעצב בעת העקירה אבל יכול להיות טיפול חילופי במקום עקירה. יש שיטה יחסית חדשה לעקירות במצבים האלה- קורונקטומיה או כריתת כותרת השן עם השארת שורשים בתוך הלסת. אבל זה לא מתאים לכל מקרה. ניתן להעריך את הקרבה של השן לעצב באמצעות סיטי. אני ממליץ לך להגיע לבדיקת מומחה לכירורגיה פה ולסתות יחד עם הסיטי. בהצלחה!

מנהל פורום אורתוגנטיה