חוסר תחושה לאחר ניתוח אורתוגנטי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

04/02/2019 | 20:55 | מאת: לא משנה

שלום, לפני כ6 חודשים עברתי ניתוח לסתות ומאז אין לי תחושה בכלל בשפה תחתונה וסנטר וחצי לשון כמעת רדום ,המנתח שלל את האופציה של חתיכת עצב הוא ניסה לדקור את השפה התחתונה אך לא הרגשתי כאב ,השאלה אם באמת הוא לא חתך אז למה אין תחושה ? האם זה יהיה תמיד כך אין סיכוי שיחזור אפילו חלקי?

05/02/2019 | 06:50 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב פגיעה עצבית חולפת בעצב הלסת התחתונה לאחר ניתוח אורתוגנטי היא תופעה שכיחה בשיעור שנע בין 10-40%. במקרה של פגיעה חולפת קיימת תחושה חלקית באיזור שהולכת ומשתפרת במהלך תקופה של 6-24 חודשים. מנסיוני התחושה עשויה להמשיך ולהשתפר גם הרבה מעבר לטווח זמן זה (עד 4 שנים מהניתוח) לעומת זאת, פגיעה מלאה בתחושה שלא משתפרת כלל לאחר 3-6 חןדשים עלולה להיות סימן לחיתוך העצב בעת הניתוח. במקרה זה כדאי להתערב, ניתוחית, על מנת לנסות ולחבר את קצות העצב החתוך. במקרים מסויימים ניתן גם להשתמש בשתל-עצב או שרוול לצורך גישור על האיזור הפגוע. לאחר חיבור מחדש מוצלח של העצב בטווח הזמן של 3-6 חודשים מהפגיעה יש לצפות לחזרה של 70% מהתפקוד. ד״ר אלון

05/02/2019 | 15:45 | מאת: ספיר

ואי ואי נשמע קשוח אבל מה זה אומר בעצם למה זה קורה הניתוח לא התבצע נכון ?

08/02/2019 | 06:05 | מאת: דניאל

"לא משנה"- בבקשה פנה אליי למייל: [email protected]

מנהל פורום אורתוגנטיה