לסת תחתונה בולטת וביצוע ניתוח תיקון

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

20/12/2018 | 12:57 | מאת: עדי

צהריים טובים דוקטור דרור אלון. שמי עדי. בעקבות בעיית ילדות שהחלה להחמיר החל מגיל מאוחר יחסית, התחלתי לקרוא המון בין היתר על מומחי התחום ונתקלתי בשמך ובחוות דעת מאוד חיוביות ממטופלים. אני פונה אלייך לעזרה בדילמה רבת שנים, אשמח לתשומת לבך. תמיד הייתה לי בעיה של מנשך הפוך, לכן עברתי בילדות טיפולים אורטודנטים כדי לישר את השיניים ולהקדים את התחתונות שהיו מאחור. התוצאה הייתה מוצלחת, אך לא כמו הסגר של שאר האנשים שרואים באופן בולט שהשיניים העליונות סוגרות על התחתונות באופן טבעי. הכל התחיל בסביבות גיל 18 כאשר שמתי לב שקצה הסנטר שלי החל לבלוט קצת החוצה. עם השנים שמתי לב שמיקום הלסת התחתונה שונה, והיא המשיכה להתקדם כמה מילימטרים. אפשר לראות כעת שבתקופת זמן הזו השיניים העליונות שוב חזרו בעמדה אחורית בחלל הפה, תחושת השפתיים שלי כאשר אני סוגרת את הפה לא נעימה, גם מבחינה ויזואלית אני רואה שחל שינוי בנראות. בנוסף, לעיתים מופיעים לי בבוקר כאבים לא רציניים בחיבור הלסתות. חשוב לי לציין שכבר הייתי בייעוץ לפני כשנה וחצי בבית חולים מאיר, והתייעצתי עם אנשים שעברו את הניתוח. רציתי מאוד לדעת מה הסיבה להתקדמות הלסת התחתונה בגיל שכבר העצמות הפסיקו לגדול? מה יכולים להיות הגורמים לכך והאם מדובר בהתנהלות שגויה של חיי היום יום? במידה וארצה לבצע את הניתוח, מה הסיכונים וההשפעות מבחינת כאבים כרוניים ועוד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי גדילה מאוחרת של הלסת התחתונה נקראת ״היפרפלזיה קונדילרית״ והיא יכולה להיות סימטרית או חד צדדית. הגדילה נמשכת עד גיל 24 דרך כלל ואז נעצרת באופן ספוטני. יש לוודא שהגדילה נעצרה ע״י ביצוע מיפוי עצמות לפני הניתוח. להמשך בירור ותכנון הטיפול אפשר לתאם עם חן בטלפון 0779104889 ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה