אסימטריה בפנים ובלסת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

06/03/2017 | 20:42 | מאת: עידן

שלום אני בן 20 ושמתי לב בערך מגיל 14 שיש לי אסימטריה בפנים שגורמת לסנטר שלי לנטות קצת שמאלה וזה ממש מפריע לי למרות שהדבר לא בולט לעין. ככל שהזמן עובר יותר בא לי לסדר את זה כבר ולהפסיק לחשוב על הסנטר שלי. האסימטריה מתבטאת בזה שצד ימין שלי גדול יותר מצד שמאל שלי כאילו צד שמאל לא התפתח מספיק, מה הטיפול ואיך אני כבר יכול להתחיל בתהליך תיקון הדבר?

08/03/2017 | 16:31 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עידן צריך להבדיל בין מקרים אקטיביים שבהם האסימטריה מחמירה מבדיקה לבדיקה למקרים סטטיים שבהם קיימת אסימטריה קבועה. יש לאבחן אם מדובר בתת התפתחות של צד אחד של הפנים או התפתחות יתר של הצד השני. הטיפול עשוי (אך לא חייב) לכלול ניתוח המפרק הבעייתי, טיפול אורתודונטי, פיזיותרפיה, ניתוח של לסת אחת או שתי הלסתות, ניתוח הסנטר, הזרקת שומן ו/או החדרת שתלי פנים, מתיחת לסת, השתלות עצם ותחליפי עצם, תיקון מבנה ארובת העין ועצמות הזיגומה ותיקון פלסטי של האף. כל מקרה לגופו. בהצלחה ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה