חור בשן בינה כלואה - עקירה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

28/01/2017 | 01:06 | מאת: מתן

שלום ד"ר קליין. בעקבות כאבים עזים הולכים וחוזרים בזמן האחרון, נאמר ע"י רופא השיניים שלי שיש לי חור בשן בינה כלואה, המצויה במצב מאוזן ("שוכבת"). הוא הוסיף כי החור גדל מהפעם הקודמת ושהוא שועט לכיוון העצב. לפיכך, אין מנוס מעקירה כירורגית. יש לי 2 שאלות ברשותך: א. האם על-פי התיאור הנ"ל, אכן אין מנוס מעקירה? אם כן, מדוע? מה הוא ה-"worst case scenario"? ב. האם יש דרך אחרת כלשהי, "רעיון מחוץ לקופסה", שיוכל להחליף את הצורך בעקירה במצב המורכב הזה? אני מאוד חושש מהתהליך ומכאן נובעות השאלות. אשמח לעזרתך ותודה רבה מראש, מתן.

06/02/2017 | 05:40 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום מתן אם השן הכלואה משיקה לעצב הלסת יש סיכון מסוים לפגיעה בעצב זה. מומלץ לבצע את העקירה בידי מנתח פה ולסת מומחה ומיומן. במקרים מסוימים ניתן לשקול חיתוך הכותרת והשארת השורש (קורונקטומי) במקומו כדי למנוע פגיעה בעצב. זה מתאים רק לשיניים שאינן מזוהמות. אם יש עששת עמוקה בשן אינך מתאים להליך זה. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה