שאלה לגבי טיפול באליקוויס וחבלת ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

30/08/2016 | 18:24 | מאת: נינה

שלום.אמי בת 84.בקרע אירועיים מוחיים חוזרים על רקע איסכמי,פרפור פרזדורים .תרופות שנוטלת-אליקוויס 2.5 פעמיים ביום,קרדילוק 1.25 פעם ביום ,קונטרולוק ונוקטורנו. לפני כשבוע אמי נפלה על הצד הימין תוך כדי הליכה ברחוב,נחבלה בראש בצד ימין. בסיטי ראו המטומה סובדוראלית קטנה.ללא שינוי במצב ההכרה,ללא ביבלול,ללא בחילות וללא הקאות.יש טשטוש ראיה. רופא במיון המליץ באופן זמני להפסיק טיפול אליקוויס לשבועיים. המנו תור לנוירולוג בקופה. שאלה-אני חוששת שהפסקת טיפול באליקוויס לשבועיים עלולה לגרום לאירוע מוחי נוסף. האם מומלץ לדבר עם רופא משפחה על החזרת הטיפול במדללי דם לפני שיעברו שבועיים ? התור לנוירולוג הוזמן לעוד 3 שבועות. תודה

לנינה שלום, השאלה מורכבת. כדאי להקדים את ההתיעצות עם הנוירולוג. הבעיה היא לא רק הנפילה הנוכחית ותוצאותיה, כי אם הסכנה מן הנפילה הבאה. יתכן שאמך מעמדת לסגירת אזנית. כאמור -- מחייב יעוץ פרטני עם נוירולוג בעל אורינטאציה וסקולארית כדי לבחון את כל האופציות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים