מחלת כליות פוליציסטיות ומפרצת מוחית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/06/2016 | 05:57 | מאת: בנאדם

שלום, אמי ז"ל נפטרה ממפרצת מוחית שמיוחסת למחלת כליות פוליציסטיות שאני ירשתי ממנה. בגיל 26 עברתי MRI לשלול מפרצת. בקרוב אעבור שוב לביקורת (אני בן 29). האם כל חיי אאלץ לעשות את הבדיקות האלו לשלילת מפרצות, או שמא מגיל מסוים הסיכון שתתפתח אצלי מפרצת יהיה זהה לסיכון של אדם באוכלוסייה הבריאה? תודה רבה.

שלום וברכה, קיים מחקר משנת 2004 . Schrier R, Belz M, Johnson A, et al. Repeat imaging for intracranial aneurysms in patients with autosomal dominant polycystic kidney disease with initially negative studies: a prospective ten-year follow-up. J Am Soc Nephrol 2004;15:1023–28 שמספק נתונים רלוונטיים לשאלתך. 76 בריאים עם אנגיוגרפיה ראשונית שלילית עברו בדיקה חוזרת כאעור 10 שנים. בשנים התגלה שפתחו מפרצת. על סמך מאמר משנת 2014 http://www.ajnr.org/content/early/2013/01/04/ajnr.A3437.full.pdf אין הנחיות מקצועיות הקובעות כל כמה זמן צריך לחזור ולסרוק. יחליטו רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים