עזרה לגבי טיפול בבעית חרדה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/09/2012 | 11:52 | מאת: עדי

ד"ר בוריס שלום, שמי עדי, אני בת 25 ואובחנתי לפני כשנה עם הפרעת קשב HDAD בשלב זה אני מטופלת כבר פרק זמן ארוך ( מעל 6 חודשים) בקונצרטה במינון של 54 מ"ג לפני שאספר את הבעיה שלי, אני רוצה לציין כי בעברי הלכתי לפסיכיאטר לטפל בבעיות חדרה ולחצים, נטלתי תקופה ארוכה אסטו 10 דבר שמיתן את התופעות לוואי והלחצים שחוויתי באותה התקופה, החרדות עברו ולכן הפסקתי את הטיפול. השאלה שלי היא כזו, מאז שהתחלתי לקחת קונצרטה הרגשתי את השינוי המשמעותי בתהליך הלמידה שלי, הצלחתי לארגן את חומר הלמידה, וגם הצלחתי לעבור את הבחינות בהצלחה מבלי לשכח מה שלמדתי לפני ( מה שהיה קורה לי בעבר) ובחצי שנה האחרונה, למרות העזרה של הקונצרטה, אני מרגישה שוב את אותם התקפי חרדה, לחצים, תסמינים של בחילות ולחץ בחזה, אני ניגשת למבחנים ושוכחת את החומר, והתנהגות שלי נורא אימפולסיבית ויש לי רעידות בידיים ולפעמים גם קושי בדיבור, (גימגום קל) אני לא יודעת לאיזה רופא מטפל לפנות, ואם כדאי לי להפסיק את הקונצרטה למרות החשש שאני לא יוכל להצליח בלימודים כמו שהצלחתי בעבר, כי הטיפול התרופתי בקונצרטה עזר לי פרק זמן מאוד ארוך אבל מה שקורה עכשיו, אני מוצאת את עצמי לחוצה, שוכחת חומר, חווה את התקפי החרדה והלחץ, ואימפולסיבית בהרבה יותר ממה שהייתי בעבר. ניסיתי גם לשלב פעילות ספורטיבית בשביל למתן את ההרגשה של האנדרנבלין מהקונצרטה, אבל זה לא עוזר, ואני מפחדת להפסיק אבל מצד שני אני בלחץ נוראי מה עליי לעשות? איזה רופא יכול לעזור לי? נוירולוג? או פסיכיאטר? תודה עדי

12/09/2012 | 08:46 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

ונסרטא ידועה כיכולה להשפיעה על מצב רוח. הייתי מתחיל מפסיכיאטר.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים