שאלה חשובה!

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/07/2011 | 18:05 | מאת: אילת

שלום רב אני בת 35. יש לי בעיה והיא שפעם בחצי שנה-שנה מזה כחמש שנים אני מקבלת סמפטומים של אירוע מוחי, עד קושי בדיבור ואי יכולת לעמוד על רגלי. ההתקף האחרון היה לפני 3 שנים ואושפזתי בתל השומר. CT היה תקין אז אמרו לי שזה כנראה מגרנה(על אף שאני לא סובלת מכאבי ראש, ואני גם לא בטוחה שכאב לי הראש בזמן ההתקף).עשיתי כעבור חודשיים MRI בקו"ח שאמרו שהוא תקין. לפני חצי שנה חטפתי התקף של כאבים איומים בפנים, והנמלולים התחילו אחרי יומיים. רופא משפחה חשד ב MS ונתן לי הפניה ל MRI ואיזו בדיקת עיניים(VAP?). הוא גם שלח אותי לנוירולוג. נוירולוג בדק לי רפלקסים, כח גס ושיווי משקל ואמר שהכל בסדר וזה לא MS ואני לא צריכה לעשות שום בדיקה מאלו שרופא המשפחה שלח אותי. הוא אמר שהכאבים בראש זה כנראה מגרנה, ויתכן גם שאני סובלת ממגרנות ללא כאבי ראש אלא רק עם חולשת פלג גוף. אז מאז עברה חצי שנה, ושלשום הגעתי לעבודה כאילו שמישהו נטל לי את הכוחות ביידיים. הם התנמללו לי, וגם היתה לי תשישות נוראית, וחולשה שלא תתואר. היום זה עבר לרגל ימין ומשם לשמאל- החולשה והנמלולים. ולא כואב לי הראש. האבחנה של המגרנה נראת לי כאילו "לצאת ידי חובה", אני חוששת שיש משהו אחר שלא עולים עליו. בדיקת פונדוס שלי תקינה. האם לאור הבדיקות הנוירולוגיות שעברתי ויצאו תקינות אפשר אכן לשלול MS? ומה זה ההתקפים שעוברים עלי מעת לעת?(חשוב לציין שמצבי הנפשי הוא נורמלי לחלוטין, ואני לא חושבת שיש משהוא שמלחיץ אותי יותר מידי המהווה טריגר להתקפים) תודה רבה

18/07/2011 | 08:39 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

אילת, שלום קודם כל קשה לי לשלול בצורה וירטואלית את מחלה או בעיה רפואית כלשהיא. הייתי כן עושה את VEP - VISUAL EVOKED POTENTIALS. הייתי מקבל SECOND OPINION.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים