דילול דם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

29/07/2012 | 11:33 | מאת: יוסי

ידיד בעבודה עבר לפני 8 חודשים אירוע קל (אוטם תת חריף) והרופא רשם לו מיקרופירין 75 מ"ג. הידיד מעונין להתחיל לצרוך תוסף מזון צ'יה (salvia hispanica) ידוע על הזרעים הללו שמגיעים ממרכז אמריקה שהם מכילים הרבה אומגה 3 וגם 6, סידן מוגבר, ברזל ועוד מינרלים. אחת מהתכונות הטובות הרבות שיש לזרעים הללו, שהם גם מדללים את הדם, והשאלה הנשאלת האם לא יהיה פה דילול יתר יחד עם התרופה מהרופא. או- האם יש טעם להפחית מהכדורים או להפסיקם במקביל עם צריכת הצ'יה ? האם בדיקות קרישת דם לאחר הפסקה של 3 חודשים תיתן את האינדיקציה האם הצ'יה( ובאיזה כמות יומית) מספיקה ללא המיקרופירין, או חייב להמשיך גם את התרופה? בברכה יוסי

31/07/2012 | 08:05 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

אין להפסיק תרופה לדילול הדם בלי הוראת רופא. אני הייתי נזהר מכל הדברים לא מאושרים על ידי משרד הבריאות.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים