קשיי נשימה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

07/07/2012 | 20:34 | מאת: תמר

שלום ד"ר שיכמן, בת 35, יש לי כחצי שנה קשיי נשימה (תחושה של חוסר חמצן, קושי בהכנסת אוויר, יכולת לקחת נשימה עמוקה ו"מספקת" ופיהוקים) המלווים אותי רב היום (מלבד בשינה) ככה"נ על רקע נפשי (שכן נשללו ממצאים גופני לבעיה). אין ולא היו התקפי חרדה. היתה תקופה ארוכה של עצב ממושך עקב אובדן שארע לפני שנה וחצי. הבעיה התעוררה לראשונה בתקופה בה ביצעתי ספורט בצורה אינטנסיבית מאוד (האם קשור?). ומאז אני חווה את קוצר הנשימה בצורה כרונית 24\7 כמעט וזה מייאש ואני מרגישה שאני לא "יוצאת מזה". חזרתי לעשות ספורט בחודשיים האחרונים וזה מיטיב לשעה-שעתיים. אוכל משפיע גם כן לטובה\לרעה. לפי מה שקראתי, אני מניחה שיש פגיעה במערכת העצבים האוטונומית ובאיזון המוליכים העצביים השונים. אציין שעד כה נמנעתי מלקחת תרופות נוגדות חרדה (שכן כאמור אין לי התקפי חרדה, וקוצר נשימה הוא הסימפטום היחיד) כמו-כן, בשבועיים האחרונים יש תחושת חום בכף רגל ימין איך יוצאים מזה? איך מחזירים את האיזון העצבי לקדמותו? תודה רבה.

11/07/2012 | 18:32 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

ה תוצאות אבחון תפקודי ריאות / תפקודי נשימה?

11/07/2012 | 20:32 | מאת: תמר

תפקודי ריאה, אקו לב במאמץ, תגר מטכולין, אלרגיה - כולם תקינים

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים