חוסר תפקוד, כאבי רגליים, דיכאון, הפרעות שינה, בילבול ועוד.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/05/2018 | 14:51 | מאת: אסף יוסף

שלום, אני סובל מאפילפסיה כבר 20 שנה ומטופל ב-דפלפט כרונו 500 מ"ג הביעה היא חוסר תפקוד כאבי רגליים ואי יכולת לעמוד, דיכואי נפשי, ולחץ בראש בחזה ועוד הפרעות שונות כמו הפרעות שינה ועוד, המליצו לי לנסות להחליף את התרופה ללמקטל שלדברי הרופא התופעות לווי שלו פחותות. אבל אני מבולבל ולא יודע כיון שגם הפנו אותי לבדיקה פסיכיאטרית שגם שם המליצו על תרופות , לדעתי האישית יש קשר בין המחלה או נטילת התרופה שלי להפרעות, ולמעשה הרופאים לא ממש נותנים לי פתרון כי לתרופה אחרת יש תופעות אחרות ואני לא יודע למה אני נכנס שהרי לתרופות יש השפע נפשית ואני ממש לא מבין למה אני צריך תרופות נפשיות לבעיה של פרכוסים והתקפים. אני מחפש תשובה האם הפרעות אלה קיימים לכל (לרוב) חולי אפילפסיה בשל המחלה או בשל התרופות.? וכן איזה תרופה הכי מומלצת מבחינת כמה שפחות תופעות לוואי , כבר הסבירו לי שהמינון המומלץ לי גבוה בהרבה ממה שני נוטל אבל אני חסר ברירה כיון שאני מעלה את המינון נדמה לי שההרגשות ובילבול מתגבר , אשמח לקבל תשובה אמיתית וכנה , תודה.

ליוסף שלום רב, אתה מעלה בעיה חשובה של נטילת תרופות שלצידן תופעות לוואי. אם יש תופעות לוואי קשות נהוג להחליף תרופה, בפיקוח רופאיך. הנחיה פרטנית - לאיזו תרופה כדאי לעבור -- מחייבת יעוץ מסודר הכולל מעבר על הרשומות, בדיקה, ושיחה אודות האפשרויות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים