כאבי ראש, בחילות והתקפי סחרחורת קלים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/02/2018 | 21:39 | מאת: דור

לפרופ' שלום ברור לי כי לא ניתן לאבחן דרך הפורום, אך אני מחפש רק עיצה בהמשך כיוון בירור. אני בן 46 במשקל תקין ובריא. מזה 3 חודשים התחילו כאבי ראש קלים מדי יום. הם לעיתית מרגישים כמו כאבי סינוסים במצח, ולעיתים מאחור או למעלה. כאב עמום שבא והולך. בנוסף, אני סובל מהתקפי סחרחורת קלים ורגעיים. זה קורה כאשר אני ממקד את העניים באובייקט קרוב כמו טלפון ובו זמנית אני נמצא בתנועה. זה מיד גורם להרגשה של בחילה וסחרחורת מאד מזכירה כזאת שמקבלים מנסיעה או קרוסילה. ברגע שאני מפנה את הראש מהאובייקט, זה נעלם. יש לציין שזה קורה אקראית ולא תמיד. בחודש האחרון בנוסף לסמפטומים הנל, החלו בחילות שמתחילות מהרגע שאני מתעורר בבוקר ועד הלילה. זה גורם לי לחוסר תיאבון. נשלחתי לסריקת CT מח שבוצעה פעמיים עם וללא חומר ניגודי. התוצאות תקינות לחלוטין. בשלב זה רופא המשפחה שלח אותי לאף אוזן גרון ובמקביל לנירולוג. התור א.א.ג בעוד שבועיים ולנירולוג רק בעוד חודשיים וחצי. רופא המשחה אמר שלאור תוצאות ה CT התקינות, אין כאן דחיפות ולא מדובר במצב מסכן חיים. אמר שייתכן גם שמדובר בתופעות על רקע מתח וחרדה. נתן לי קלונקס בטיפות ואמר לנסות לקחת ולראות אם יש שיפור. הודה לך מאד אם תוכל לאמר לי אם יש עוד כיווני בירור שכדאי לשקול? רופא המשפחה לא רוצה להפנות בעצמו ל MRI, אמר שהוא ישאיר זאת להחלטת הנירולוג. אבל התור מאד רחוק וגם אם אשלח ל MRI זה עוד זמן התמנה ארוך. האם יש לך השערה ממה זה יכול להיות? החשש שלי היה מגידול, אבל רופא המשפחה אמר לאור תוצאות ה CT הסיכוי לכך אפסי ביותר. מה עוד כדאי לבדוק? האם אכן אין כאן דחיפות בבירור מקור הבעיה? תודה דור

לדור שלום, אני מיצר על התור הארוך לבדיקת נוירולוג. כדאי לשוחח על כך עם הרופא המפנה. אם מצבך מחמיר בזמן ההמתנה אתה יכול להחליט לפנות להערכה דחופה בחדר מיון. קיימת אופציה של המערכת הפרטית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים