כאב ברגליים וידיים.בדיקת emg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

11/10/2017 | 10:20 | מאת: שרון

שלום רב! אני בת.54 לאחרונה יש לי כאבים בכפות רגליים,במיוחד ברגל ימין,בהליכה כשאני דורכת על הרגל או אחרי עמידה ממושכת(אני מורה ולפעמים נאלצת לעמוד ברצף 6-7 שעות).מידי פעם יש לי כאב לא חזק בכפות ידיים וגם עקצוצים בידיים ורגליים כשאני במנוחה. פניתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לבדיקת emg. חשוב לציין שבדיקות דם כלליות שלי שעשיתי לאחרונה(ספירה,תפקודי כליות,CRP,ויטמין B12) תקינות. הייתי רוצה לדעת,האם יש טעם לעשות את הבדיקה emg,לפני הבדיקה הנוירולוגית? האם יש טעם לעשות אותה לפני שנעשתה בדיקות אלקטרופורזה ואימונופקסציה? האם בדיקת emg כואבת? בתודה מראש ובברכה, שרון

לשרון שלום, אין זה מתאים שאחווה דעה על החלטת רופאך. כדאי שתתקדמי עם המלצותיו בקצב זריז, כדי שתגיעי לאבחנה מהר ככל האפשר. לבדיקת EMG שני מרכיבים - מרכיב הולכת עצבים ומרכיב בדיקת שרירית על ידי מחט. יש הרואים את האי נוחות שבבדיקה כאי נוחות בלבד, ויש שרואים אותה ככואבת. מידת הכאב או האי-נוחות הנתפסת תלויה בנבדק, במבצע ובציפיות. נשים שיכולות להשוות לצירי לידה מוסרות על פי רוב שאין בכלל מה להשוות, ובהשוואה לצירים בדיקת ה-EMG כמעט שאינה מורגשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים