MRI ראש - תוצאות ושאלות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/09/2017 | 15:33 | מאת: סימן שיש לך ראש

שלום ד"ר, אני חווה לחץ רצוף בראש מצד שמאל יחסית בחלק האחורי במשך השנתיים האחרונות. לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקת CT ראש אך ללא שום תוצאות. יתר על כן, ביצעתי לפני כחודש בדיקת MRI מוח וקיבלתי זה עתה תוצאות ואני מצטט: "ממצאים MRI למוח סיבת הפניה: כאבי ראש משמאל 1. אין רואים תהליך תופס מקום, כיארי או הידרוצפלוס. אין רואים הפרעה בולטת למרקם או לנפח המוחי. 2. מוקד לא ספציפי קטן בחומר לבן סובקורטיקלי. עיבוי רירית מועט וציסטות במערות הפנים. פרט לכך אין מה לציין." השאלה שלי היא כזו: האם יש צורך במצב כזה לבצע ניתוח כזה או אחר להוצאת ציסטה לצורך העניין? במידה ונצא מנקודת הנחה שלא, הרי שטרם הנוירולוג שביקרתי אצלו הסכים לתת לי הפניה לבדיקת MRI, קודם כל זה ניסה "לדחוף" לי טיפול בתרופה 'אלטרולט' שעם כל הכבוד לכך שכיום משתמשים בה במרפאות כאב, הרי שבמקורה הינה תרופה פסיכיאטרית נוגדת דיכאון מהדור הישן. הסיבה שאני סולד מהפיתרון הזה היא מכיוון שכיום אני נוטל SERANADA במינון של 150M ליום ועם כל הכבוד למרפאות הכאב, אני לא מוכן להפוך את עצמי לשפן נסיונות לתופעות לוואי כאלה ואחרות עקב התנגשות תרופות. אני מעריך שהטענה הבאה תהיה ש"מדובר במינונים נמוכים ואין זה ישפיע ויגרום לתופעת לוואי כזו או אחרת וכו' וכו' וכו'" ושוב אני מתעקש, אני מסרב "לקפוץ על המציאה" מבלי לדעת מהן האפשרויות האחרות שלי מלבד תרופה שחברות התרופות מתעקשות להשאיר אותה לטיפולים מסוג זה במטרה למקסם רווחים. אודה לך על עצותייך וכמובן שאיני לוקח חוו"ד מהאינטרנט כסופי ואלך בנוסף לכך להיוועץ עם נוירולוג מומחה. בתודה מראש!

לסימן שיש לך ראש שלום רב, כפי שציינתי לא אחת -- חוות דעת פרטנית מחייבת בדיקה, ואינה נמסרת באמצעות האינטרנט. שוחח עם הנוירולוג, כפי שאתה מתכנן. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים