חולשה רצינית בגפיים חייב עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

30/08/2017 | 08:24 | מאת: ליאור

שלום דוקטור, אתחיל ואומר שאני בן 29 ללא מחלות רקע, מתאמן כ4 פעמים בשבוע תרגילי כוח , בשנים האחרונות ( בסביבות ה6 שנים) אני סובל מהתפרצויות חוזרות של חולשת שרירים בגפיים, זה מתבטא בכך שקשה לי לבצע פעולות מוטוריות עדינות עם היד כמו כתיבה, החזקה של כפית או מזלג, החזקה של פלאפון ( קשה לי לבצע סגירה של אגרוף עם היד), ולעתים החולשה מורגשת גם ברגליים, בשבוע האחרון הייתה לי התפרצות של חולשה בצורה שלא הייתה כמותה ביד ימין עם הפוגות קלות, יש לציין שהתחושה הלא תקינה מופיעה עם זרמים כמו חריקה של השריר, מופיעה בעיקר בבוקר לאחר שינה, החולשה מורגשת כאשר אני במצב ישיבה או שכיבה בעיקר, כאשר אני נמצא בפעילות ספורטיבית או שאני במצב פעיל עם הגוף לעתים אין זכר להרגשה, יש לציין שהחולשה לא מונעת מימני להרים משקלים כבדים אלא רק בפעולות מוטוריות עדינות, עקב האירוע האחרון ביד ימין ניגשתי לנוירולוגית אשר אבחנה אותי עם בדיקה, להלן תוצאות הבדיקה: " ע.ק. תקינים יתכן השטחה קלה של קו הנזולביאלי מימן, כוח גס תקין ב4 גפיים, החזרים ערים, לסרוגין רושם שיותר מימין. תגובה פלנטרית פלקסורית משמאל, אדישה מימין, תפקוד מוחי תקין, מבחן רומברג שלילי, הליכה תקינה, טנדם גאינט תקין. יש לציין שהייתי בלחץ כאשר נבדקתי דבר היכול להשפיע על תוצאות הבדיקה, הרופאה אמרה כי הבדיקה תקינה בגבול הנורמאלי. היא שלחה אותי לבדיקת EMG הכוללת גם NMC ו-SNC( אשר יצאו תקינה מלבד לחץ עצבי קטן במרפק) ובדיקת MRI (עדיין לא בוצעה) כדיי לשלול בעיה במערכת העצבים. חשוב לי לציין כי איני סובל מסחרחורות, מעולם לא סבלתי מראייה מטושטושת, איני סובל מתחושה של נמלולים ועקצוצים, רק מה שתיראתי, לאור הממצאים היכן יכולה להיות הבעיה הבוקר קמתי עם חולשה רצינית בגפיים אשר היו מעורבות גם יד ימין וגם קצות האצבעות ברגליים?? כמובן שאגש לבדיקות שהנורולוגית שלחה אותי, אני נמצא בלחץ עצום עקב ההרגשה של החולשת שרירים וזה משפיע ומפריע לי לתפקוד היום יומי כאשר איני יכול לכתוב ולעשות דברים עדינים עם היד, אני חייב חוות דעת לאור מה שפירטתי.

לליאור שלום, יעוץ פרטני מחייב בדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים