פגיעה מוחית עקב טראומה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/03/2017 | 21:55 | מאת: עודד

שלום רב. לפני כחודש אחותי עברה תאונת דרכים ונפצעה קשה. לאחר מספר ימי אשפוז בוצעה לה בדיקת CT שבה אותרה פגיעה בצד שמאל של המוח הקטן (אין לי מידע מדויק יותר) עקב קריש דם. היום, מספר ימים לאחר ששבה להכרה ברוך השם, ישנן מס' השפעות נראות לעין כמו חולשה של יד ימין, החצי הימני של השפה ובדיבור. כל אלה למיטב ידיעתי ברי שיקום, אך מה שמדאיג אותי יותר הוא שסגנון הדיבור שלה השתנה (התוכן) - היא נשמעת מעט ילדותית ומשתמשת בביטויים שלא אופייניים לה, וזה קצת מרגיש כמו שינוי באישיות. יש לציין שעד היום היא לא עברה הערכה נוירולוגית כיוון שרק שלשום השתחררה מטיפול נמרץ. השאלה שלי היא האם שינוי שכזה (בעיקר באלמנטים האישיותיים השונים) הינו הפיך ובר טיפול, והאם יכול להיות שמדובר רק בשלב במסגרת ההתאוששות מהטראומה ויש לצפות שדברים יסתדרו מעצמם במשך הזמן והשיקום. בברכה, עודד

לעודד שלום רב, אני מצטער לשמוע שאחותך נפצעה קשה בתאונת דרכים, ושמח שהתעוררה. באופן כללי -- שכיח מאד שמי שנפגעה בראשה שבה לאיתנה בשלבים. התחלת ה"שבה" אצל אחותך היא סימן מעודד. תשובה מדויקת לגבי מצבה של אחותך והצפוי לה מחייבת בדיקה על ידי נוירולוג, שאני מקוה תתאפשר בהקדם. בהמשך -- תוכנית שקומית מותאמת אישית למצבה תמקסם את סכויי התאוששותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/03/2017 | 22:41 | מאת: עודד

תודה רבה ושבוע טוב

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים