הפרעה בעין שמאל והבזקים בעיניים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/02/2017 | 07:52 | מאת: דורי

שלום פרופסור אני מקווה שתעזור לי . רקע כללי - אני בת 24 לא מעשנת , קוצר ראייה מגיל קטן מרכיבה עדשות ומשקפיים . לפני 3 חודשים התחילו לי הבזקים בצידי העיניים , שהיו בתדירות גבוה יותר בעין שמאל . היה לי גם כאב מאחורי העין של עין שמאל ובהזזת העין עם טשטוש קל . הלכתי לבדיקה של מומחה עיניים והוא אמר שהכל תקין . קבעתי תור לניורולוג . אני כבר כמה שנים סובלת מכאב מסביב לעין שמאל פעם בחודש בסמוך לוסת . הבנתי שמדובר במיגרנה כי היו לי לפעמים התקפים של מיגרנה עם אאורה וכאבי ראש שכבר פחות יש לי. לאחרונה גם פתחתי אי סבילות לאור שירד בהדרגה ועכשיו הוא נסבל וראיית החושך שלי ירדה . הנוירולוג אמר שמדובר כנראה בהתקף במיגרנה ונתן לי לעשות מספר בדיקות דם שאני אמורה לעשות השבוע . ההבזקים בעיניים עדיין קיימים בעיקר בבוקר שאני מתעוררת ולפני השינה , מה שמטריד אותי זה שבעין שמאל יש לי ראייה כפולה לשנייה כאשר אני אני מסתכלת מאובייקט קרוב לרחוק והבחנתי במראה שעין שמאל זזה טיפה בדיליי . שמתי לב לתופעה הזו שבוע אחריי הפגישה עם הנוירולוג הפגישה הבאה שלי היא רק ביוני ואני ממש בלחץ . אני נמצאת גם בעיר מרוחקת שמומחים באים לעיתים רחוקות . יש סיכוי שכל זה יכול לנבוע ממיגרנ באמת ? האם לפי התלונות שלי הנוירולוג היה אמור לתת לי MRI ליתר ביטחון ? והאם כדאי ללכת למומחה עיניים אחר ? תודה רבה מראש .

לדורי שלום, אם שמת לב לשוני בתזוזת העיניים מאז בדיקתך האחרונה על ידי הנוירולוג -- הדבר מצדיק בדיקה נוירולוגית נוספת בהקדם כדי להבין את משמעות הדבר. יתכן שבדיקה זאת תיתן כוונים נוספים. אם אין נוירולוג זמין בשגרה, יתכן שתוכלי לבקש מרופאיך המטפל הפניה לבדיקה נוירולוגית דחופה בחדר מיון הסמוך למקום מגורייך. אם יתברר שישנם שנויים -- יתכן שיחשבו שכדאי לבררם בין השאר על ידי בדיקת דימות של המוח; אם כך -- בדיקת MRI תיתן את מירב המידע, ועדיף לבצעה בהקדם. כרגע התור באסף הרופא קצר, כך שאת תקבלי הפניה שמרשה לך להגיע לשם הבדיקה תוכל להתבצע בהקדם. יתכן שיהיה צורך בבדיקות נוספות. נקודת ההתחלה -- להבדק בשנית בהקדם על ידי נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים