פענוח MRI +יעוץ

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/04/2012 | 12:01 | מאת: zeev

ד"ר שלום כבר תקופה ארוכה אני סובל מכאבי צוואר עם הקרנות לכתפיים ולידיים. כמו כן ישנה פגיעה בתיפקוד בכתף ימין אם הגבלת תנועה ללא עבר טראומטי ( בוצע MRI של הפלאקסוס הבראכלי- נמצא תקין) - בדיקת EMG הראתה שיש פגיעה בשריר. בנוסף בזמן האחרון ישנה הקרנה לרגליים עם תחושה של חולשה ותחושה קבועה של שרירים מתוחים/שורפים/כואבים( בעיקר מחריף בשעות הערב והלילה ) הופנתי לביצוע נוסף של EMG לרגליים (עדיין לא בוצעה הבדיקה ) להלן הממצאים של MRI עמש"צ שבוצע : שינויים ניוונים במרווחים הדיסקלים ובגופי החוליות עם הנמכה שלהם. הצרות קלה של התעלה הספינלית מגובה C6-C4 מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים ת תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרה ורטיבליות. תעלה ספינלית גרמית ברוחב תקין חוט השידרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו בהסתקלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים C1-C2 - הגדר הנורמה C2-C3- בקע דיסק מרכזי אחורי קל ללא לחץ על השק הדוראלי C3-C4 - בלט דיסק קל ללא עדות ללחץ על השק הדורלי C4-C5 -בקע דיסק מרכזי ופוסטרולטרלי ימני על בסיס רחב כולל אינטרפורמינלי ימני עם לחץ על השק ועל החוט בצידם הימני עם הצרות הפורמינה הימנית ולחץ ניכר על הפורמינה מימין. C5-C6- בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי והצרות קלה של הפורמינות הנוירליות דו"צ יותר מימין C6-C7 - בקע דיסק על בסיס רחב פוסטרולטרלי שמאלי עם מרכיב "רך : בתוכו עם לחץ על השק והחוט בצידם השמאלי והצרות הפורמינות הנוירליות משמאל . C7-D1 - בגדר הנורמה . האם הממצאים הנ"ל יכולים להעיד על הסימפטומים שצויינו( נכון לעכשיו מצב הרגליים מאוד מדאיג אותי) . כמו כן האם ניתוח הוא הפיתרון היחידי כיצד אוכל ליצור עמך קשר לצורך המשך בירור וטיפול תודה על התיחסותך זאב

22/04/2012 | 12:44 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

א' ברור שיש בעיה בעמוד שדרה צווארי. ב' אני לא ממליץ על ניתוחים ובמיוחד בלי לבדוק את הפציינט. כדאי לסגור את הנושא עם נוירוכירורג. אנשים מוכרים בתחום של ניתוחי צוואר - דר' לידר באיכילוב, דר' ג'קסון בבלינסון.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים