בעיקר חמצן

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

06/12/2011 | 10:29 | מאת: דוד

שלום רב! אימי אובחנה לפני כארבע שנים כחולת c.o.p.d בשנות ה90 לחייה כאשר היא נמצאת בבית אבות ולפני כן בקופת חולים לא היה שום איזכור לעניין כלל על אף שידענו שהנשימה שלה לא טובה, כלום על ריאות לא הוזכר בשום מסמך , איננו יודעים כלל אם עברה בדיקת ספירומטריה, ואין את מי לשאול והרופאה שהוזמנה על ידינו ממכון הריאות כשהייתה לאחרונה בבית החולים טוענת שספק רב בכלל אם יש לה את המחלה הזו . חשוב לציין שאימי מעולם לא עישנה אפילו סיגריה אחת יש לה ספיקת לב קלה באחד מחדרי הלב ואנו מבינים שזה כתוצאה מכך שהריאות שלה אינן פועלות כמו שצריך ויש לה הרבה מיים בריאות. כך מצילום שעשו בבית החולים היא מקבלת פוסיד כל השנים הללו , פעם ראשונה בבית החולים לפני שבועיים הבינו בני המשפחה שאסור לשתות הרבה מיים נאמר לנו שוב ושוב לתת לה רק מעט מיים ובבית אבות יש לה בקבוק קטן שממלאים לה כל הזמן והיא שותה כאוות נפשה האם זה בסדר? או שכמו שאמרו בבית החולים . בבית החולים היא קיבלה הרבה מאוד סטרואידים והרבה אנטיביוטיקה מפני ששלחו אותה בגלל חום גבוה 39 שלא ירד ואז בבדיקות בבית החולים הסתבר שהייתה לה דלקת בשתן שגרמה גם לנשימה קשה מאוד אז שוב השאלה עם המיים האם לתת לה רק קצת מיים אפילו שהיא טוענת שהיא צמאה? ושאלה שניה: שמענו ממישהו בבית החולים שמי שמקבל חמצן 24 שעות (היא מקבלת את ה 2 דיזות האלה לאף ) זה יכול לגרום או עלול לגרום לפגיעה במוח לאורך זמן מה האמת באמירה זאת? אף על כך שרופא מנהל מכון ריאות באחד מבתי החולים שהיינו במרפאתו קבע שאין צורך לתת לה חמצן 24 שעות מפני שהסטורציה שלה כל הזמן על 92 94 לפעמים 90 הרופאה בבית האבות רוצה להיות יותר צדיקה מהאפיפיור מה דעתך? אין אפשרות לעשות לה ספירומטריה בגלל מצבה החלש היא לא תוכל לנשוף. כל רופא ריאות שדיברנו איתו המליץ שנהיה במעקב רופא ריאות, אך אין לנו אפשרות כל הזמן אמבולנסים היא סיעודית אין אפשרות כלכלית לעמוד בכך

שלום דוד קשה יהיה לדעת בשלב הזה האם אימך סובלת ממחלת ה - COPD ולכן במצבים כאלו אנו נותנים טיפול במשאפים בעת מצוקה נשימתית (כמו באסטמה) ובודקים תגובה לטיפול. לגבי שאלותיך - במצבי אי ספיקת לב נהוג להגביל שתייה אל מתחת ל - 1000מ"ל ליממה. היות והטיפול בפוסיד גורם להוצאת נוזלים מהגוף אין הגיון מצד אחד לתת פוסיד ומצד שני לשתות ללא הגבלה. לגבי חמצן - אין מניעה משימוש רצוף בחמצן, אין נזק שנגרם מכך ןהיפך הוכח שהדבר מאריך חיים בחולים שיש להם סטורציה הנמוכה מ - 90%. על כן הייתי תומך בגישה של מתן חמצן רצוף. לגבי מעקב רופא ריאות - נראה לי שבאמת מסובך להוביל אותה מבית האבות באמבולנס הלוך וחזור מספר פעמים בשנה ועל פניו נראה לי שהתועלת בכך אינה גבוהה. בהצלחה ובריאות שלמה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה