התלקחות של COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

21/02/2015 | 19:55 | מאת: יערה

שלום בת 75. סרטן ריאות שלב 4 לאחר כריתת אונה RUL לפני 3 שנים. מטופלת באירסה במינון של 4 פעמים בשבוע (עקב נשקח נמוך) בנוסף, זיהום כרוני בריאות גם עקב נזקי הקרנות שעברתי לפי כ-15 חדש. מטופלת גם בספיריבה והתחלתי בתהליך של שיקום נשימתי. סובלת משיעול לעיתים קרובות ובחדשים האחרונים כבר נטלתי 3 מחזורים של אנטיביוטיקה שלא ממש הועילו לי. רופא ריאות המליץ על מתן אנטיביוטיקה שבוע בכל חדש. יש לי מרשם לטבניק. בעבר לא סבלתי את התרופה הזאת. כעת, ביומיים האחרונים השיעול והחירחורים הם ללא נשוא.(והלילה גם חום) האם השלב האקוטי הזה עשוי לחלוף וכיצד? אני אמורה לטוב לחול בעוד חדש וקצת חוששת. לפני כחדשיים בבדיקת תפקודי ריאות FEV1 היה 85%. סטורציה במנוחה 97. אודה על עצתך.

ליערה שלום נשמע שהדבר הטוב ביותר בשבילך הוא לפנות לרופא מחר בבוקר.. מחלת חום תחת טיפול אנטיביוטי בנוכחות מחלת ריאות כרונית מחייבת הערכה על ידי רופא בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה