טיפול חדשני ב-copd היש?

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

16/12/2012 | 14:27 | מאת: שלומית

copd, אני חולה בדרגה 4, איני יכולה ללכת לכדי 2 צעדים,אם נוסיף את בעיית הגב שמקרינה לי לרגליים,אךcopdה היא כניראה מחלה תורשתית,אבי ניפטר ב1985{בן58}אחי ניפטר בגיל 56, אני בת 60,ועוד אח,בן61, כולנו באותם תסמינים,כן,כולנו עישנו. אז אני מבינה,שבשנת 1985 לא היו המשאבים שיש היום, מדוע,אין מה לעשות בשלב הזה של המחלה,כמו השתלה,לפני שמתחברים למכשירים וכבר אין טעם לחיים?גם כך קשה לחיות, מה ההיגיון בניתוח לאנשים שכבר כמעט.. ולא למקרים כמו שלי, ומה ניתן לקבל כטפול חדש . אני עם הינלציה,ספריבה,פלקסוטייד, וזה לא מספיק ל, קשה לי להיתנייד בשל הנשימה. לתשובתך אודה.

לשלומית שלום לשאלתך יש כיום טיפולים רבים וחדשים למחלה כך שניתן להקטין את כמות ההתקפים ולשפר מאד איכות חיים עם זאת כמו במחלות כרוניות רבות (כגון אי ספיקת לב סכרת ועוד) אין טיפול דפיניטיבי שיהפוך את החולה לבריא השתלת ריאות היא פתרון טוב אך צריך לזכור שהשתלת ריאות מלווה בתמותה של 50% מהחולים תוך חמש שנים! במצב בו יש חסר באיברים להשתלה במדינת ישראל יש לבצע תיעדוף ועל כן מקבלים ריאות חולים צעירים יותר כגון חולי CF או מחלות ריאה אחרות עם זאת גם חולי COPD רבים הושתלו בשנים האחרונות ולבסוף - כולנו מקווים ויש תקווה אמיתית לפיתוח של תרופות חדשות בשנים הקרובות. הרבה בריאות דר נמרוד מימון

05/01/2013 | 23:15 | מאת: אירנה

שלומית, שלום רב האם ניסית, כחלק מהטיפול במחלה, שיקום נשימתי? שיקום נשימתי אינו מרפא את המחלה אך ביכולתיו להביא לשיפור באיכות החיים, לשיפור בתפקוד ובניידות, ולהפחתה בקוצר הנשימה במאמץ.קבלה לשיקום מותנית בהפניית הרופא, והטיפול מועבר ע"י פיזיותרפיסט מוסמך בתחום, במסגרת מוסדית או בביתו של המטופל (טיפולי בית) בברכה, אירנה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה